Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Σταθμός περίθαλψης αγρίων ζώων Καστοριάς


Ο σταθμός περίθαλψης αγρίων ζώων και πουλιών ξεκίνησε από μια μικρή ομάδα φίλων με ευαισθησία στην προστασία του περιβάλλοντος.

Τα πρώτα χρόνια λειτουργούσε στο χώρο εργασίας ενός από τους συνεργάτες όπου σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων στην Αίγινα συγκεντρώνονταν τα τραυματισμένα πουλιά και ζώα από τον νομό Καστοριάς και όσα από αυτά δεν μπορούσαν να θεραπευτούν στην Καστοριά στέλνονταν στην Αίγινα. Οι ανάγκες όμως του σταθμού μεγάλωσαν και τα περιστατικά αυξήθηκαν καθώς άρχισαν να καταφθάνουν τραυματισμένα ζώα και πουλιά απ’ όλη την Δυτική Μακεδονία και όχι μόνο.

Το 2000 έπειτα από πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς αποφασίσθηκε ο σταθμός να λειτουργήσει υπό την αιγίδα του Δήμου Καστοριάς. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας ο Δήμος Καστοριάς παραχώρησε προς χρήση δημοτικό χώρο και ανέλαβε τα έξοδα λειτουργίας.


Το 2005 αποφασίσθηκε να κατατεθεί στο πρόγραμμα Leader plus κοινή πρόταση χρηματοδότησης, της Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς και του Δήμου Καστοριάς , για την κατασκευή κτηρίου στην είσοδο της πόλης της Καστοριάς για την καλύτερη λειτουργία του σταθμού περίθαλψης.

Σήμερα ο σταθμός λειτουργεί στο νέο κτήριο που κατασκευάσθηκε ώστε να καλύπτει τις ανάγκες για την καλύτερη περίθαλψη των άγριων ζώων και πουλιών της ευρύτερης περιοχής της Δυτ. Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου